Banaan van de barbecue
bereiden
Ingrediënten
- 1 rijpe banaan, gepeld
- 1½ eetlepel bruine basterdsuiker
- 50 à 75 ml whisky of cognac
- 100 ml room
Bereiden
Scheur voor bereiding op de barbecue wat vierkante stukken aluminiumfolie af. Leg ze op elkaar en vouw er een bootje van. De bovenkant blijft open. Leg er de banaan in, bestrooi met de suiker en besprenkel met de whisky of cognac. Vouw de aluminiumfolie dicht.
Leg de pakketjes aan de zijkant tegen de gloeiende kolen van de barbecue. Verplaats zodra je toe bent aan het dessert de pakketjes van de barbecue naar de borden. Klop de room lobbig. Knip de bovenkanten van de pakketjes open en lepel er de room over. Serveer met een lepel.
Leg voor bereiding in de oven de banaan met schil in de oven tot-ie bruin en zacht is. Verwarm intussen de suiker met de whisky of cognac en laat iets karamelliseren. Klop de room lobbig. Verwijder de schil als de banaan nog warm is. Leg in een diep bord en lepel er de warme whisky en de room over.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Opmerking
Wat begon op de menukaart van bistro Charcoal op de Denneweg in Den Haag, die inmiddels al honderd jaar niet meer bestaat, werd bij ons thuis hét familiedessert. Mijn vader was er gek op en goed in. Zijn tip: wees niet zuinig met de ingrediënten. Bij onze kinderen staat dit recept nu bekend als 'opa's bananen'. De hoeveelheden zijn aangegeven per persoon en kun je verdubbelen naar gelang het aantal gasten.
Kookboek
Het recept 'Banaan van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...
Cuisine Carine
Karin Gaasterland
Dit boek is voor mensen die van het leven houden, niet op dieet zijn en inspiratie uit het kleine halen. Een boek dat je naar je eigen hand kunt zetten. Ruiken, proeven, proberen. Koken hoeft niet ingewikkeld te zijn om verrassend te smaken
... lees verder © Carrera Culinair