Bananen op een stokje
bereiden
Ingrediënten
- 4 grote bananen
- 215 ml kokosolie
- 60 g ongezoet cacaopoeder
- 3 eetlepels agavesiroop
- 1 eetlepel stevia of extra agavesiroop
Bereiden
Schil de bananen en snijd ze dwars doormidden. Snijd eventueel het puntje eraf. Steek in elke helft een prikker en leg alle stukken ten minste 2 uur in de vriezer. Het is sowieso handig om wat geschilde bananen in je vriezer te bewaren - je kunt ze gebruiken voor smoothies, bananensoftijs of in plakjes door de yoghurt: lekker!
Doe de kokosolie, het cacaopoeder en de agavesiroop in een pannetje op middelhoog vuur en laat de olie smelten. Roer door elkaar en haal van het vuur. Meng de stevia erdoor.
Haal de bevroren bananen uit de vriezer en doop ze in het gesmolten chocolademengsel. Leg ze op een bakplaat of bord dat in de vriezer kan, bekleed met plasticfolie en zet ze direct terug in de vriezer totdat ze hard zijn geworden - dat duurt ca. 5 minuten.
Extra benodigd
8 houten satéprikkers, plasticfolie
Variatietip
Bestrooi de in chocolade gedoopte bananen met fijngehakte gemengde noten (zoals hazelnoten of amandelen) of gedroogde kokosschilfers.
Tip
Dit is een prima recept om met of voor kinderen te maken. Snijd voor gebruik de scherpe puntjes van de houten prikkers af.
Kookboek
Het recept 'Bananen op een stokje' is afkomstig uit het kookboek...
Super healthy snacks
Jenna Zoe
Het is tijd om lekker én gezond te snacken. In dit boek verzamelt Jenna Zoe meer dan 60 inspirerende recepten voor snacks, voedzame tussendoortjes en hartige... lees verder
© Uitgeverij BechtBanaan toetjes tips
Reacties op dit recept
-
jack
Ik wilde reageren op dit recept. er wordt aangegeven dat er een eetlepel stevia in moet. nu wil ik u laten weten dat stevia 300 x zoeter is dan suiker dus dit recept is dan niet meer te eten omdat dit dan zo zoet is als of er een volle pat suiker in zit. jammer want het lijkt een heerlijk recept te zijn. mijn advies is een 1/2 theelepeltje is meer dan voldoende.
eet smakelijk.