Bananenbeignets met kokos

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Indonesisch
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 75 g rijstmeel (of bloem of maïsmeel)
  • 3 eetlepels palmsuiker
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 100 ml kokosmelk
  • 20 g gesmolten boter
  • 300 ml druivenpit- of andere neutrale olie
  • 8 minibananen

Bereiden

Maak het beignetbeslag in een kleine kom. Doe er het meel met een snuf zout, de suiker, de kokos, de goed aangelengde kokosmelk en de boter in en roer er een glad beslag van. Voeg wat water toe als het te dik is.

Verhit de olie in een wok (hij mag niet roken). Haal stuk voor stuk de gepelde banaantjes door het beslag, laat het overschot afdruipen en bak ze met drie tegelijk 3-4 minuten in de olie goudbruin. Haal ze er met een schuimspaan uit en leg ze op keukenpapier. Zet ze lauw op tafel.

Kookboek

Het recept 'Bananenbeignets met kokos' is afkomstig uit het kookboek...

Selamat makan!

Sandra Mahut

Met dit kookboek zet je binnen een handomdraai exotische Balinese gerechten op tafel. Mie en nasi gorenggerechten, sambals, vegetarische gerechten... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Banaan toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!