Chocolade bavarois met hazelnoot en frambozensaus
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 165 g chocolade-hazelnootpasta (bijvoorbeeld Nutella)
- 250 ml melk
- 4 eidooiers
- 55 g fijne kristalsuiker
- 2 theelepels gelatinepoeder
- 300 ml slagroom
- 200 g frambozen
- 2 eetlepels poedersuiker
Bereiden
Meng in een steelpannetje de chocolade-hazelnootpasta met de melk. Verwarm het mengsel al roerend tot de chocolade-hazelnootpasta is gesmolten. Breng het mengsel aan de kook. Schenk het in een kom.
Klop de eidooiers met de suiker met een elektrische mixer in een kleine kom tot u een dik en romig mengsel heeft. Roer heel geleidelijk de chocolade-hazelnootpastasaus erdoor.
Strooi het gelatinepoeder over 1 eetlepel water in een hittebestendig kannetje of bakje. Zet dit in een pan met zacht kokend water en roer tot de gelatine is opgelost. Roer dit papje door het nog warme chocolade-hazelnootpastamengsel en laat het afkoelen tot kamertemperatuur (het gelatinepapje en het chocolade-hazelnootmengsel moeten ongeveer dezelfde temperatuur hebben).
Klop in een kleine kom de slagroom met een elektrische mixer net stijf en schep hem door het chocolade-hazelnootpastamengsel. Verdeel de chocolade bavarois over zes glazen (180 ml) en laat de bavarois ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven.
Schenk voor het serveren de frambozensaus erover. Druk voor de frambozensaus de frambozen door een zeef in een kleine kom of schaal. Gooi de pitjes weg. Roer de poedersuiker erdoor.
Extra benodigd
Mixer
Opmerking
Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Tip
Kunt u niet aan verse frambozen komen, gebruik dan ontdooide diepvriesframbozen.
Kookboek
Het recept 'Chocolade bavarois met hazelnoot en frambozensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Chocolade
diverse auteurs
Chocolade. Het woord alleen al doet bij veel mensen het water in de mond lopen. Het is een van de populairste ingrediënten voor cakes, koekjes, nagerechten en... lees verder
© De LantaarnChocolade toetjes tips
Reacties op dit recept
- kirsten Als er gelatine in een recept zit is het niet vegetarisch.
- redactie okoko recepten Correct. Vandaar ook de opmerking onderaan het recept om voor een strikt vegetarische versie agar-agar te gebruiken in plaats van gelatine.