Chocolade-ijs met sinaasappelsaus
bereiden
Bevat per portie
355 kcal
4 g eiwit
12 g vet
59 g koolhydraten
Ingrediënten
- 75 g witte basterdsuiker
- 2 sinaasappels
- 300 ml chocolade-roomijs
- 1 eetlepel krokant
Bereiden
Doe de suiker met 2 eetlepels water in een kleine pan met een dikke bodem. Verwarm de suiker op een zacht vuur tot een roodbruine siroop ontstaat.
Pers intussen 1 sinaasappel uit. Roer van het vuur af voorzichtig het sinaasappelsap door de hete suikersiroop. Verwarm dit mengsel op een zacht vuur tot alles stolsels weer opgelost zijn. Laat de saus afkoelen.
Schil de andere sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Schep de sinaasappel-karamelsaus op twee bordjes. Leg op elk bordje drie bolletjes chocolade-ijs in de saus. Leg de partjes sinaasappel rond het ijs in de saus en strooi de krokant erover.
Het recept 'Chocolade-ijs met sinaasappelsaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Nitr | Shutterstock.com
Chocolade toetjes tips
Reacties op dit recept
- g Lekkerder kan niet...