Chocoladekoekjes met koffiecrème
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 6 eierdooiers
- 100 g fijne tafelsuiker
- 400 g mascarpone
- 5 druppels koffie-essence
- 48 chocoladekoekjes naar wens
- 500 ml koude koffie
Bereiden
Klop voor de koffiecrème in een kom de eierdooiers en suiker tot een dik en romig mengsel. Klop er geleidelijk maar krachtig de mascarpone en koffie-essence door.
Doe de koude koffie in een ondiep soepbord en haal er een voor een de chocoladekoekjes door. Leg 2 geweekte koekjes onderin elk glas.
Vul een spuitzak met de koffiecrème en spuit een laagje crème op de koekjes.
Ga zo door met in laagjes vullen tot de koekjes en crème op zijn. Eindig met een chocoladekoekje.
Dek de glazen af met aluminiumfolie en zet ze minstens 1 uur in de koelkast.
Extra benodigd
Glazen met dezelfde doorsnee als de koekjes, spuitzak, aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Chocoladekoekjes met koffiecrème' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke chocolade uit een glas
José Maréchal
Laat je ook verleiden door deze heerlijke recepten die alle zintuigen zullen prikkelen! Choco-munt, choco-citroen, chocoladetruffels met lavendel, cacaosorbet... lees verder
© Good Cook