Glutenvrije chocolade moelleux

  • 5 personen
  • 25 min
  • waardering 8
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g pure chocolade
  • 90 g boter of plantaardige margarine
  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 45 g rijstemeel
  • 8 g tapiocabloem

Bereiden

Smelt de chocolade met de boter tot een dikvloeibare massa. Roer die goed door. Klop de eieren en suiker door elkaar en klop het mengsel dan stevig door het chocolade-botermengsel. Meng het rijstemeel en de tapiocabloem en voeg ook dit mengsel toe aan het chocolademengsel toe.

Verdeel het chocoladedeeg in 5 porties van 100 g en maak van elke portie een rondje; of schep het in vijf ronde bakvormpjes van 8 cm doorsnee. Bak de moelleux 8 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven en serveer ze lauwwarm. Heerlijk met vers fruit of ijs.

Kookboek

Het recept 'Glutenvrije chocolade moelleux' is afkomstig uit het kookboek...

Glutenvrij koken en bakken

Frédérique Jules

Ook wanneer je glutenvrij moet eten, kun je ervan genieten. En met dit boek vol heerlijke recepten lukt dat zeker. Dit is 100 procent glutenvrij genieten... lees verder

© Manteau

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Chocoladetoetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!