Warme chocoladetaartjes met gember

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 21 waarderingen

Ingrediënten

  • 125 g extra pure chocolade, in hele kleine stukjes
  • 125 g boter
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 6 bolletjes stemgember (pot)
  • 1 eetlepel bloem
  • cacao of poedersuiker als garnering

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Doe de stukjes chocola met de boter in een kom. Laat au bain-marie smelten (1-2 minuten in de magnetron of boven op een pan met kokend water). Laat even afkoelen.

Klop in een andere kom de eieren met de suiker licht schuimig met de mixer. Haal de bolletjes stemgember door de knoflookpers en roer erdoor. Meng de gesmolten chocolade/boter erdoor. Voeg de bloem toe door een zeef en schep alles om met een lepel (niet meer mixen).

Vet vier kleine soufflébakjes goed in met boter en bestuif lichtjes met bloem. Vul de vormpjes met het chocolademengsel. Laat op het aanrecht staan (niet op de tocht) tot ze de oven ingaan. Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven. Ze moeten vanbuiten stevig zijn, maar vanbinnen nog zacht. Als je aan de bakjes schudt of op de bovenkant duwt, mogen ze niet meer klotsen.

Stort de taartjes op vier bordjes. Garneer met wat cacao of poedersuiker. Of met wat lobbig geklopte slagroom met gembersiroop.

Extra benodigd

Mixer, soufflébakjes

Tip

'Chocoladefanaten opgelet! Deze zachte taartjes zijn makkelijk, supersnel klaar... en toch zien ze eruit als haute cuisine. Da's pas kleine moeite, groot effect. Ze zijn vrij machtig, vandaar dat je maar kleine vormpjes hoeft te gebruiken. Vet die vormpjes wel goed in, anders krijg je de taartjes er niet heelhuids uit. Integraal bepoederen met bloem, maar ook weer niet te dik, dat geeft een vuile waas over je taartjes. Dus: inkwasten met zachte boter, schepje bloem erin, bakje goed rondwalsen en dan boven het volgende bakje uitkloppen.' - Karin Luiten

Kookboek

Het recept 'Warme chocoladetaartjes met gember' is afkomstig uit het kookboek...

Alles uit de kast

Je hebt meer in huis dan je denkt! Slim koken betekent minder boodschappen doen, minder eten weggooien maar vooral je creativiteit gebruiken bij het koken... lees verder

© Uitgeverij Becht

Chocolade toetjes tips

Reacties op dit recept

  • Petra Ik hou niet van gember. Kan ik dit vervangen door iets anders? Petra
  • ank Een lepel sinaasappelmarmelade is vast erg lekker in plaats van de gember die je trouwens ook gewoon helemaal kunt weglaten.