Cappuccino van mousse au chocolat

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 350 ml slagroom
  • 125 g suiker
  • 150 g pure chocolade (70%), in stukken
  • 3 eieren
  • 50 ml espresso, afgekoeld
  • 25 g cacaopoeder

Bereiden

Klop de slagroom met 25 g suiker lobbig.

Smelt de chocolade au bain-marie.

Klop in een aparte kom au bain-marie de eieren met de rest van de suiker en een mespunt zout luchtig. Neem wanneer de suiker is gesmolten de kom van de pan en klop tot het mengsel is afgekoeld tot kamertemperatuur. Spatel de gesmolten chocolade erdoor.

Meng ¾ van de slagroom met het chocolademengsel en de espresso. Verdeel over 4 glazen of kopjes en laat 1 à 2 uur opstijven in de koelkast.

Verdeel de overige slagroom over de mousse. Bestrooi tot slot met cacaopoeder.

Kookboek

Het recept 'Cappuccino van mousse au chocolat' is afkomstig uit het kookboek...

La Table de Caron

In 'La Table de Caron' komen alle moderne klassiekers uit de bistrokeuken van de familie Caron samen: van oeufs durs mayonnaise en makreelrillettes met dragonmayonaise tot aan zalm en croûte, boeuf bourguignon en een onnavolgbare bouillabaisse

... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: RenĂ© Mesman

Chocolademousse tips