Chocolademousse
bereiden
Ingrediënten
- 150 g pure chocolade, in stukjes
- 5 eiwitten van scharreleieren
- 175 ml slagroom, licht geklopt
- cacao en poedersuiker, voor het bestuiven
Bereiden
Laat de chocolade smelten in een vuurvaste kom op een pan zacht sudderend water. Laat iets afkoelen.
Klop de eiwitten tot zachte pieken. Spatel ze dan losjes door de chocolade Vouw de slagroom losjes door het chocolademengsel. Zet in de koelkast tot het mengsel stevig is.
Bestuif voor het serveren dessertborden met cacao en poedersuiker. Maak met behulp van 2 warme dessertlepels quenelles met de mousse. Schik 3 quenelles op elk bord en serveer. U kunt de chocolademousse ook in hoge dessertglazen scheppen en in de koelkast zetten tot de mousse stevig is.
Kookboek
Het recept 'Chocolademousse' is afkomstig uit het kookboek...
Chocolade, de grote passie
Chris & James Tanner
Een schitterend gefotografeerde verzameling onweerstaanbare recepten van de populaire gebroeders Tanner. Chris en James laten de veelzijdigheid zien van... lees verder
© Good CookChocolademousse tips
Reacties op dit recept
- Marit Dit is een heerlijke chocolademousse! Lekker zacht maar wel vol van chocolade smaak. Een aanrader. En supermakkelijk te maken.
-
Silvana
Inderdaad een erg makkelijk recept. Ik had het nog nooit gemaakt en was bang voor de luchtigheid van het eiwit en de slagroom. Maar dit is prima gelukt :) Alleen de smaak van de chocolade is voor mij persoonlijk iets te sterk. Kan dit ook met melkchocolade gedaan worden? Of minder chocolade gebruiken, of iets erdoor voor de zoetigheid? Groetjes :)
- Anoniem Ja, je kunt het met alle soorten chocolade maken.
- Rolanda Is het mogelijk deze mousse te verwerken in een cake? Ik wil een mooie cake bakken met chocoladeverrassing.
- Erna Ik heb het recept een week geleden voor Kerst gemaakt en het resultaat was een heerlijke luchtige chocolademousse. Als niemand mee zou kijken, dan zou je bijna je bord willen aflikken :)
- yvonne Kun je de chocolademousse ook een dag van te voren in een siliconenvorm met halve bollen in diepvries laten opstijven om erna van die leuke halve bollen eruit te krijgen.
- Margot Heerlijke chocolademousse, en zo gemaakt!