Chocolademousse van elBulli
- 6 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Nagerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 130 g pure chocolade (60%)
- 120 ml slagroom
- 4 eiwitten
- 1 patroon voor de sifon
- 30 hazelnoten in karamel
Bereiden
Hak de chocolade fijn en doe de stukjes in een kom.
Giet de slagroom in een pan en zet hem op hoog vuur. Breng de room aan de kook. Giet de kokende room over de chocolade. Roer het mengsel met een garde tot de chocolade is gesmolten en een gladde massa is ontstaan. Laat het iets afkoelen.
Voeg de eiwitten toe en roer alles goed door elkaar.
Giet het mengsel door een fijne zeef en vul er de sifon mee. Sluit de sifon en breng er de patroon in aan. Schud de sifon krachtig en houd hem tot het gebruik op kamertemperatuur.
Spuit de mousse in kommetjes of glaasjes. Maak af met de hazelnoten in karamel of een ander garnituur.
Extra benodigd
Sifon
Variatietip
Je kunt de hazelnoten in karamel vervangen door elk ander knapperig notengarnituur zoals gestampte amandelen of pindarotsjes.
Tip
Als je geen sifon hebt, kun je de eiwitten tot stijve pieken kloppen en door het chocolademengsel spatelen, maar het mondgevoel wordt dan heel anders.
Kookboek
Het recept 'Chocolademousse van elBulli' is afkomstig uit het kookboek...
Thuis koken met Ferran Adrià
Ferran Adrià
'Thuis koken met Ferran Adrià' geeft de recepten prijs van de maaltijden die het personeel van het iconische restaurant elBulli elke dag samen kookt en eet... lees verder
© Van Dishoeck