Crème brûlée met cointreau en witte chocolade
- 4 personen
- 90 min
- waardering 7,1
- Nagerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 350 ml slagroom
- 120 g witte chocolade
- 6 eierdooiers
- 50 ml cointreau
- 60 g rietsuiker
Bereiden
Verhit de slagroom in een pan op laag vuur.
Hak intussen de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een grote kom.
Giet er de hete slagroom over en roer tot de chocolade is gesmolten. Klop er dan de dooiers en tot slot de cointreau door.
Giet het mengsel in een passende schaal en zet die minstens 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 95 °C.
Giet de witte chocoladecrème voorzichtig in kleine porseleinen of aardewerken ovenschaaltjes. Zet ze in een ovenschaal, schenk deze halfvol met kokend water en laat zo au bain-marie ca. 1 uur tot 1 uur en 15 minuten in de oven bakken. De crèmes moeten net stevig, maar nog zacht in het midden zijn.
Zet de gare crèmes wanneer ze licht zijn afgekoeld in de koelkast.
Bestrooi de crèmes vlak voor het serveren met rietsuiker en karameliseer ze met een brander.
Geen brander? Verwarm de ovengrill voor. Zet je crèmes in een voor de helft met koud water gevulde ovenschaal en bestuif ze met de suiker. Zet ze dan onder de grill en houd ze goed in de gaten. Draai de ovenschaal af en toe, zodat de crèmes gelijkmatig bruin worden.
Kookboek
Het recept 'Crème brûlée met cointreau en witte chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
Crème brûlée, zacht en romig
José Maréchal
Klassieke crème brûlée, met speculaas of met verse vruchten, maar ook kleine crèmes met pistachenoten en cacao, met honing en rozemarijn, en natuurlijk... lees verder
© Good Cook