Hangop van kwark

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 135 kcal
  • 12 g eiwit
  • 1 g vet
  • 20 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 450 g magere kwark
  • 4 eetlepels keukenstroop
  • 4 kaneelbeschuitjes

Bereiden

Maak een schone theedoek nat, leg deze in een vergiet en schep de kwark erop. Zet het vergiet in een kom. Laat de kwark op een koele plaats 4 uur uitlekken.

Schep de uitgelekte kwark in vier kommetjes, giet er de suikerstroop over en garneer het dessert met een kaneelbeschuitje.

Extra benodigd

Theedoek, vergiet

Kookboek

Het recept 'Hangop van kwark' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Licht

diverse auteurs

Tientallen verrassende recepten voor iedereen die extra op zijn gezondheid of gewicht wil letten. Van Geroosterde waldkornboterham met tomaat en avocadot tot... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Hangop recept tips

Reacties op dit recept

  • olgaLijkt me een heerlijk ouderwets toetje! Zalig!

    reageren