Bananen-sundaes met karamelsaus
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 500 ml bananenijs
- 2 rijpe bananen, in plakjes gesneden
- een handje pecannoten, geroosterd en in kleine stukjes
- voor de karamelsaus
- 50 g boter
- 5 eetlepels bruine suiker
- 140 ml slagroom
Bereiden
Voor de saus: smelt boter, suiker en slagroom op laag vuur in een pan met dikke bodem. Zet het vuur hoger en laat de saus een paar minuten bubbelen; roer tot je een gladde en glanzende karamelsaus hebt. Doe de saus in een glazen schaaltje en laat afkoelen.
Schep om en om een laagje ijs, karamelsaus en banaan in een ijscoupe. Eindig met een laagje saus en een paar pecannoten.
Recept aanpassen
Zonder koemelk en lactose? Gebruik soja-ijs en sojaslagroom. Je kunt de pecannoten weglaten als je een notenallergie hebt.
Kookboek
Het recept 'Bananen-sundaes met karamelsaus' is afkomstig uit het kookboek...
Allergiekookboek
Marloes Collins
Het hele jaar door lekker eten, ook als je allergisch bent voor gluten, tarwe, lactose, koemelk, kippenei, vis of schaaldieren, soja, pinda's of noten? Marloes
... lees verder © Uitgeverij Terra