Frambozenijs
2 personen
voorbereiden
bereiden
voorbereiden
bereiden
Bevat per portie
270 kcal
2 g eiwit
0 g vet
60 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g (diepvries) frambozen
- 50 g witte basterdsuiker
- 25 ml crème de cassis
- 4 eetlepels grapefruitsap
- 2 toefjes verse mint
Bereiden
Pureer de (diepgevroren) frambozen met de basterdsuiker, crème de cassis en het grapefruitsap in de keukenmachine. Klop nog ca. 1 minuut door tot een luchtig sorbetijs ontstaat. Bewaar het ijs tot gebruik in de diepvries.
Schep voor het serveren met een ijsbolletjestang op twee bordjes elk 3 bolletjes frambozen-sorbetijs. Garneer met een toefje mint.
Extra benodigd
Keukenmachine, ijsbolletjestang
Het recept 'Frambozenijs' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Stephanie Frey | Shutterstock.com
IJs tips
Reacties op dit recept
-
M
Ik wil graag frambozenijs maken. Ik heb een vraag.
Hoevel wattage moet een keukenmachine hebben om bevroren frambozen te pureren?