Ricotta-ijs met honing en tijm
- 8 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Nagerecht
- Grieks
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g ricotta
- 100 g fijne suiker
- blaadjes van 3 flinke takjes tijm
- 400 ml volvette slagroom
- ½ biologische citroen
- 100 ml honing
Bereiden
Pureer de ricotta, fijne suiker en tijmblaadjes in een foodprocessor tot een glanzend geheel. Klop in een grote mengkom de slagroom op tot er zachte pieken zijn en vouw dan het ricottamengsel erdoor. Rasp de schil van de citroen erboven, besprenkel met de honing en vouw alles door elkaar. Schep in een diepvriesdoos en zet minstens 6 uur in de vriezer. Serveer.
Extra benodigd
Foodprocessor
Kookboek
Het recept 'Ricotta-ijs met honing en tijm' is afkomstig uit het kookboek...
Cyprus
Georgina Hayden
De keuken van Cyprus is een smeltkroes van mediterrane en Midden-Oosterse smaken. In 'Cyprus' vind je recepten voor ontbijtjes, mezze, gerechten met groente, granen, vis of vlees, bijgerechten, zoetigheden en drankjes.... lees verder
© Uitgeverij Becht