Mangolassi op een stokje met amandelkruimels
- 8 personen
- 20 min
- waardering 8,5
- Hapje
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 g Griekse yoghurt
- pulp uit 2 passievruchten
- 1 grote of 2 kleine rijpe mango's, geschild, in blokjes (400 g schoongemaakt gewicht) of 400 g mangoblokjes uit de vriezer
- geraspte schil en sap van 1 biologische limoen
- circa 2 eetlepels honing of ahornsiroop
- 2 theelepels geraspte verse gember
- ½ theelepel geraspte verse geelwortel of ¼ theelepel kurkuma
- voor de amandelkruimels
- 125 g amandelen of zonnebloempitten
- snufje zeezoutvlokken
Bereiden
Maak eerst de amandelkruimels. Doe de noten of pitten met het zout in de keukenmachine of blender en druk op de pulseknop tot er grove kruimels zijn (of hak ze met de hand fijn). Schep de kruimels in een droge koekenpan en rooster ze 10 minuten op matig-laag vuur. Laat ze op een bord glijden en zet weg.
Veeg de keukenmachine schoon en doe de yoghurt erin, samen met de rest van de ingrediënten. Pureer. Proef en pas eventueel de smaak aan.
Schenk de lassi in ijslollyvormpjes, afgewisseld met laagjes amandelkruimel. Steek de stokjes erin en zet een paar uur in de vriezer tot ze helemaal bevroren zijn.
Je kunt de ijslolly's maandenlang in de vriezer bewaren.
Extra benodigd
Keukenmachine, ijslollyvormpjes
Tip
Mango uit de vriezer is meestal meer zuur dan fris en verschillende mangovariëteiten variëren in zoetheid. Dus begin met een klein beetje zoetstof, proef en voeg als het nodig is wat meer toe. Als de lassi te zoet is, kun je dat in balans brengen met wat extra limoensap of gember.
Opmerking
Hier hebben we een van onze favoriete drankjes omgetoverd tot een ijsje. Deze zoete, romige mangolassi-ijslolly's hebben een duidelijke gemberkick terwijl de passievruchtenpitjes iets knapperigs toevoegen - maar de geroosterde amandelkruimels maken er pas echt iets spannends van.
Kookboek
Het recept 'Mangolassi op een stokje met amandelkruimels' is afkomstig uit het kookboek...
The Green Kitchen Quick + Slow
David Frenkiel & Luise Vindahl
Met 'The Green Kitchen Quick + Slow' hebben David Frenkiel en Luise Vindahl opnieuw een vegetarisch kookboek vol heerlijke recepten neergezet. Met snelle vegetarische recepten voor doordeweeks en lekkere feestmaaltijden voor in het weekend... lees verder
© Uitgeverij Becht