Affogato à la Daatje
bereiden
Ingrediënten
- 100 ml slagroom
- 1 eetlepel suiker
- 8 eetlepels Kahlua (koffielikeur)
- 200 ml vanilleroomijs
- 4 versgezette kopjes espresso
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 4 mooie Italiaanse lange vingers
Bereiden
Klop in een kom de slagroom met de suiker stijf met de mixer of een garde.
Verdeel de likeur over de kopjes en schep een bolletje roomijs in ieder kopje.
Schenk de warme espresso over het ijs en strooi er snel wat cacaopoeder over.
Haal de lange vingers door de slagroom en leg deze op het schoteltje naast de affogato.
Extra benodigd
Mixer of garde, ijslepel, theezeefje of cacaostrooier
Variatietip
Supersnel recept voor klassieke affogato: 4 kopjes espresso + 4 bolletjes vanilleroomijs (totaal 200 ml) = klaar!
Persoonlijke noot
'Hoe goed puur en simpel kan zijn, hebben vooral de Italianen begrepen. Een kopje versgezette espresso of sterke koffie met zo'n mooi crèmelaagje erop, bolletje roomijs erin, klaar! Meer heb je voor dit klassieke toprecept niet nodig, maar je kunt er natuurlijk nog een eigen draai aan geven. Ik moest denken aan tiramisu, dat andere beroemde koffiedessert uit Italië, toen ik dit recept maakte. Het is een van mijn favorieten voor doordeweeks.' - Yolanda van der Jagt
Kookboek
Het recept 'Affogato à la Daatje' is afkomstig uit het kookboek...
Kookschrift voor elke dag
Yolanda van der Jagt
In 'Kookschrift voor elke dag' beschrijft chef-kok Yolanda van der Jagt op een persoonlijke manier recepten die je in een handomdraai op tafel zet: een maaltijdsalade... lees verder
© Mo'MediaOverige toetjes tips
Reacties op dit recept
- Monique Heel erg lekker.