Bitterkoekjesmousse met warme kersensaus
4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
345 kcal
8 g eiwit
17 g vet
44 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels suiker
- 200 ml volle melk
- 8 bitterkoekjes, in stukjes
- 1 zakje gelatinepoeder
- 125 ml slagroom
- 1 potje kersen zonder pit
- 2 eetlepels Grand Marnier
- snufje kruidnagelpoeder
- 1 eetlepel aardappelmeel
- 8 chocoladesticks
Bereiden
Verwarm de kersen met het vocht, de Grand Marnier en een snufje kruidnagelpoeder. Maak het aardappelmeel met 1 eetlepel water aan en roer dit door de kersen. Laat de saus ca. 1 minuut zachtjes koken.
Verdeel de mousse over vier bordjes. Schep de kersensaus ernaast. Garneer met de chocoladesticks.
Opmerking
Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Het recept 'Bitterkoekjesmousse met warme kersensaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Iryna Melnyk | Shutterstock.com
Overige toetjes tips
Reacties op dit recept
- Conny Hoeveel gram gelatine is een zakje, ook makkelijk als je het om moet rekenen voor agar-agar.
- francien Kan je ook gelatineblaadjes gebruiken en in de warme melk oplossen, en hoeveel heb je dan nodig?