Bitterkoekjesmousse met warme kersensaus

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7obv 10 waarderingen

Bevat per portie

345 kcal
8 g eiwit
17 g vet
44 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels suiker
  • 200 ml volle melk
  • 8 bitterkoekjes, in stukjes
  • 1 zakje gelatinepoeder
  • 125 ml slagroom
  • 1 potje kersen zonder pit
  • 2 eetlepels Grand Marnier
  • snufje kruidnagelpoeder
  • 1 eetlepel aardappelmeel
  • 8 chocoladesticks

Bereiden

Verwarm de kersen met het vocht, de Grand Marnier en een snufje kruidnagelpoeder. Maak het aardappelmeel met 1 eetlepel water aan en roer dit door de kersen. Laat de saus ca. 1 minuut zachtjes koken.

Verdeel de mousse over vier bordjes. Schep de kersensaus ernaast. Garneer met de chocoladesticks.

Opmerking

Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.

Het recept 'Bitterkoekjesmousse met warme kersensaus' wordt je aangeboden door . Beeld: Iryna Melnyk | Shutterstock.com

Overige toetjes tips

Reacties op dit recept

  • Conny Hoeveel gram gelatine is een zakje, ook makkelijk als je het om moet rekenen voor agar-agar.
  • francien Kan je ook gelatineblaadjes gebruiken en in de warme melk oplossen, en hoeveel heb je dan nodig?