Bitterkoekjesmousse met warme kersensaus
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 345 kcal
- 8 g eiwit
- 17 g vet
- 44 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels suiker
- 200 ml volle melk
- 8 bitterkoekjes, in stukjes
- 1 zakje gelatinepoeder
- 125 ml slagroom
- 1 potje kersen zonder pit
- 2 eetlepels Grand Marnier
- snufje kruidnagelpoeder
- 1 eetlepel aardappelmeel
- 8 chocoladesticks
Bereiden
Verwarm de kersen met het vocht, de Grand Marnier en een snufje kruidnagelpoeder. Maak het aardappelmeel met 1 eetlepel water aan en roer dit door de kersen. Laat de saus ca. 1 minuut zachtjes koken.
Verdeel de mousse over vier bordjes. Schep de kersensaus ernaast. Garneer met de chocoladesticks.
Opmerking
Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Bron
Het recept 'Bitterkoekjesmousse met warme kersensaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Iryna Melnyk | Shutterstock.com