Haagse bluf

  • 6 personen
  • 35 min
  • waardering 8,2
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g aalbessen
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 1 steranijs
  • 200 g aardbeien
  • 150 g frambozen
  • 2 eiwitten
  • 60 g fijne kristalsuiker

Bereiden

Rits 350 g aalbessen van hun steeltjes en doe ze in een steelpannetje en voeg hier 50 ml water, 1 eetlepel suiker en de steranijs aan toe. Laat dit met deksel erop 15 minuten stoven.

Zeef vervolgens het aalbessenvocht door een bolzeef en druk dit goed aan met een pollepel zodat al het vocht eruit komt.

Was en maak de aardbeien, frambozen en de overige aalbessen schoon en verdeel ze over de borden.

Klop nu het eiwit samen met 60 g suiker tot een luchtig schuim. Je kunt ook een beetje bessensap meekloppen, dan krijg je roze schuim.

Maak met een lepel een eivorm van het schuim en leg die op een bord.

Brand deze met een brandertje goudbruin. (als je geen brandertje hebt, laat je het gewoon achterwege.) Ook leuk om in glaasjes of coupes te serveren. Let op: het kloppen van het eiwit doe je vlak voor het serveren. De rest kan je al eerder gemaakt hebben.

Kookboek

Het recept 'Haagse bluf' is afkomstig uit het kookboek...

De Hollandse pot

Claartje Lindhout

Aan de hand van 'De Hollandse pot' kun je uit elke provincie een compleet streekmenu maken, met helder beschreven recepturen van steeds een voor-, hoofd- en... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • MiriamNou niet bepaald een recept voor nu, maar wel lekker als het fruit nog in Nederland geoogst kan worden. Het is dan ook veel lekkerder.

    reageren

  • BeatrixSorry hoor, maar dit is geen Haagse Bluf. De echte Haagse Bluf is gewoon opgeklopt eiwit met bessensap.

    reageren

  • NoortjeEn hoe maak je de mousse?

    reageren