Haagse bluf
- 6 personen
- 35 min
- waardering 8,2
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g aalbessen
- 1 eetlepel fijne kristalsuiker
- 1 steranijs
- 200 g aardbeien
- 150 g frambozen
- 2 eiwitten
- 60 g fijne kristalsuiker
Bereiden
Rits 350 g aalbessen van hun steeltjes en doe ze in een steelpannetje en voeg hier 50 ml water, 1 eetlepel suiker en de steranijs aan toe. Laat dit met deksel erop 15 minuten stoven.
Zeef vervolgens het aalbessenvocht door een bolzeef en druk dit goed aan met een pollepel zodat al het vocht eruit komt.
Was en maak de aardbeien, frambozen en de overige aalbessen schoon en verdeel ze over de borden.
Klop nu het eiwit samen met 60 g suiker tot een luchtig schuim. Je kunt ook een beetje bessensap meekloppen, dan krijg je roze schuim.
Maak met een lepel een eivorm van het schuim en leg die op een bord.
Brand deze met een brandertje goudbruin. (als je geen brandertje hebt, laat je het gewoon achterwege.) Ook leuk om in glaasjes of coupes te serveren. Let op: het kloppen van het eiwit doe je vlak voor het serveren. De rest kan je al eerder gemaakt hebben.
Kookboek
Het recept 'Haagse bluf' is afkomstig uit het kookboek...
De Hollandse pot
Claartje Lindhout
Aan de hand van 'De Hollandse pot' kun je uit elke provincie een compleet streekmenu maken, met helder beschreven recepturen van steeds een voor-, hoofd- en... lees verder
© Uitgeverij Becht