Camparicrème met sinaasappel
bereiden
wachten
Bevat per portie
325 kcal
5 g eiwit
21 g vet
25 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels Campari
- ½ eetlepel honing
- 200 ml blanke vla
- 100 ml slagroom
- 2 blaadjes citroenmelisse
Voorbereiden
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp ca. 1 theelepel oranje schil dun af. Schil de sinaasappel daarna dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang hierbij 1 eetlepel sap op. Roer de Campari, de honing en de sinaasappelrasp door dit sap. Roer dit mengsel door de vla. Klop de slagroom stijf en spatel deze luchtig door de vla. Verdeel de crème over twee coupes. Laat de crème in de koelkast door en door koud worden.
Bereiden
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp ca. 1 theelepel oranje schil dun af. Schil de sinaasappel daarna dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang hierbij 1 eetlepel sap op.
Roer de Campari, de honing en de sinaasappelrasp door het sinaasappelsap. Roer dit mengsel door de vla. Klop de slagroom stijf en spatel deze luchtig door de vla.
Verdeel de crème over twee coupes. Laat de crème in de koelkast door en door koud worden. Verdeel voor het serveren de sinaasappelpartjes over de Camparicrème. Garneer met een blaadje citroenmelisse.
Het recept 'Camparicrème met sinaasappel' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Artem Shadrin | Shutterstock.com