Custardpotjes
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 125 g fijne kristalsuiker
- vanille-extract, koffie-extract, likeur of een ander aroma, naar smaak
- 4 eieren, licht geklopt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C / gasstand 2.
Doe de melk, suiker en de gekozen smaakmaker in een pan en breng zachtjes aan de kook. Haal van het vuur en voeg de eieren toe. Roer goed tot het mengsel dikker is.
Schenk de custard in 6 individuele ramekinschaaltjes. Zet de schaaltjes in een braadslee die voor de helft is gevuld met warm water en bak 25 minuten in de oven. Zorg dat het water niet gaat koken.
Extra benodigd
6 ramekinschaaltjes
Kookboek
Het recept 'Custardpotjes' is afkomstig uit het kookboek...
Tarte Tatin
Ginette Mathiot
'Tarte Tatin' is een bewerking van Ginette Mathiots pattiseriebijbel. Een uitgebreid bakboek, dat de Fransen al decennia hebben gekoesterd en nu voor
... lees verder © Van Dishoeck