Dadels met stiltonmousse
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
470 kcal
12 g eiwit
25 g vet
44 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 blaadje witte gelatine
- 75 g stilton
- 75 ml slagroom
- 100 ml rode port
- 3 eetlepels aardbeien- of bosvruchtenjam
- 6 dadels
Voorbereiden
Week de gelatine. Pureer de stilton met 1 eetlepel slagroom en 1 eetlepel port. Verwarm 1 eetlepel port. Knijp het blaadje gelatine uit en los dit op in de warme port. Roer dit mengsel door de stilton.
Klop de rest van de slagroom stijf en spatel het stiltonmengsel er luchtig door. Laat de mousse in ca. 1 uur opstijven.
Bereiden
Verwarm de rest van de port met de jam en laat de saus ca. 2 minuten zachtjes inkoken. Zeef de saus.
Snijd de dadels tot waaiertjes. Spuit op twee bordjes een toef stiltonmousse. Garneer met de saus en de dadels.
Extra benodigd
Spuitzak
Opmerking
Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Het recept 'Dadels met stiltonmousse' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Azir | Shutterstock.com
Overige toetjes tips
Reacties op dit recept
-
e
hallo, het lijkt me een lekker recept maar het is niet vegetarisch. Gelatine wordt van beenderen gemaakt. groet,
Els. - redactie okoko recepten Vandaar ook de opmerking onderaan het recept: 'Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.'