Hopjesvla van Oma Loes
bereiden
Ingrediënten
- 150 g kristalsuiker
- 35 g maïzena
- 1 liter melk
- 1 eetlepel oploskoffie
- 1 eetlepel citroensap
Bereiden
Doe de suiker in een ruim metalen pannetje op laag vuur en wacht tot het mengsel bruin wordt. Roer nog niet.
Mix in een kommetje de maïzena met 4 eetlepels melk.
Haal de pan van het vuur, doe de rest van de melk erbij en roer goed door; pas op voor spetters.
Doe het maïzenapapje en de oploskoffie erbij en breng al roerend aan de kook.
Voeg het citroensap toe en laat de vla afkoelen.
Opmerking
Deze heerlijke hopjesvla is gebaseerd op het ouderwetse snoepje dat de favoriet is van veel ouderen. Toch hoeft dit snoepje niet in deze vla. Het geheim is namelijk een combinatie van karamel en koffie. De geur is trouwens ook erg lekker, maar niet als de suiker aanbrandt. 'Als je goed blijft roeren, komt het altijd goed,' vertelt Oma Loes.
Kookboek
Het recept 'Hopjesvla van Oma Loes' is afkomstig uit het kookboek...
Oma's klassiekers
Doris van IJsseldijk & Tica Dieho
In 'Oma's klassiekers' delen onze favoriete oma's en opa's dit keer hun échte klassiekers. 'Oma's klassiekers' is een must-have voor fans van 'Oma's soep' en 'Oma's stamp- en stoofpotjes' en voor liefhebbers van de nostalgische keuken
... lees verder © Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld