Koffieparfait
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 4 eieren
- 3 eidooiers
- 50 g oploskoffie
- 150 g suiker
- 250 ml slagroom
- 2 scheutjes goede rum (dit is het geheim)
- gehakte pure chocolade, als garnering
Bereiden
Klop de eieren met de dooiers schuimig. Voeg de oploskoffie en de suiker toe en klop dit tot een dikke schuimige massa. Verwarm het geheel au bain-marie tot het gebonden is.
Haal de pan van het vuur en laat al kloppend met een handmixer afkoelen, liefst in een bak met ijswater. Klop de slagroom licht op en schep die voorzichtig door het mengsel. Voeg een scheutje rum toe.
Schep de parfait in hoge zilveren coupes en zet deze minimaal 8 uur in de vriezer. Haal ze 5 minuten voor het opdienen uit de vriezer om de parfait zachter en schepbaar te laten worden.
Garneer de parfait met gehakte pure chocolade en giet het tweede scheutje rum erover. Geef er madeleines bij!
Extra benodigd
Handmixer
Kookboek
Het recept 'Koffieparfait' is afkomstig uit het kookboek...
Altijd zondag
Wil Demandt
Tot op de dag van vandaag is Wil Demandt bezig met koken, eten en lezen en schrijven over eten. In 'Altijd zondag' heeft hij, onder redactie van Jonah Freud, voor eens en voor altijd zijn onnavolgbare nalatenschap opgetekend
... lees verder © Carrera culinair. Beeld: Annemarijne Bax