Perzik met mascarpone en miso
bereiden
Ingrediënten
- 2 perziken, geschild en in plakjes
- 100 g mascarpone
- 1 eetlepel miso
- voor de garnering
- een takje verse dille
- earlgreythee (je kunt losse thee gebruiken, of een theezakje openknippen en de blaadjes eruit halen)
Bereiden
Schik de plakjes op twee mooie schaaltjes waarvan de kleur contrasteert met het roze van de perzik. Verdeel de mascarpone en miso in dotjes over de plakjes perzik.
Garneer met een takje dille of bestrooi met wat earlgreythee.
Opmerking
Hoewel ik als kleindochter van een perzikboer trots ben op de Japanse perzik, aarzel ik toch altijd even voordat ik mijn tanden erin zet. Ik heb vroeger namelijk zóveel perziken gegeten (ik kreeg ze in de zomer elke dag voorgeschoteld), dat ik een beetje aan mijn perziktaks zit. Hoe dan ook: een perzik is heerlijk en als hij niet zoet genoeg is, dan heb ik met wat mascarpone en miso de perfecte oplossing gevonden. Een van de dingen die ik namelijk zo opvallend vind wanneer ik in het buitenland ben, is dat perziken er minder zoet én zo klein zijn. Ik vind ze stiekem een beetje zielig en ongelukkig. De Japanse perziken zijn groter en precies als de billen van een baby: roze en lekker rond. De zoete smaak en de romigheid van de mascarpone maskeren perfect het gebrek aan zoetheid van je eventueel ongelukkige perzik. De toevoeging van een theelepel miso maakt de boel compleet - die versterkt het zoete van de mascarpone.
Kookboek
Het recept 'Perzik met mascarpone en miso' is afkomstig uit het kookboek...
YOKO
Yoko Inagaki & Christel van Bree
Ontdek authentieke recepten en mooie verhalen uit Japan met 'YOKO' van Yoko Inagaki en Christel van Bree. 'YOKO' geeft een uniek inkijkje in de Japanse keuken en cultuur. Niet alleen door de lekkere gerechten, maar ook door prachtige verhalen en foto's
... lees verder © Uitgeverij Becht. Beeld: Yoko Inagaki