Vogelnestjes

8 stuks
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de nestjes
  • 40 g pistachenoten
  • 300 g kataifideeg (o.a. Midden-Oosterse supermarkt)
  • voor de siroop
  • 400 g suiker
  • 500 ml water
  • 2 eetlepels citroensap
  • voor het samenstellen
  • 375 g boter, gesmolten

Bereiden

Laat de pistachenoten 30 minuten in water weken en giet af.

Dek het kataifideeg af met een vochtige theedoek zodat het niet uitdroogt. Neem een streng deeg van 30 cm lang en wikkel in een ronddraaiende beweging rond twee vingers tot een nestje. Leg op een bakplaat en herhaal met de rest van het deeg.

Druk voorzichtig 4 of 5 pistachenoten in het midden van elk nestje. Dek de nestjes af met een vel bakpapier, zet er een andere bakplaat bovenop en plaats iets zwaars van 1 kilo erop. Laat 1 uur op kamertemperatuur staan, haal het gewicht, de bakplaat en het bakpapier eraf en laat 1 uur drogen.

Los de suiker op in het water in een pan op matig vuur, breng aan de kook en laat 15 tot 20 minuten inkoken tot een siroop. Roer het citroensap erdoor en laat nog 1 minuut koken. Haal van het vuur en zet apart.

Verwarm de oven voor tot 220 °C.

Schenk de gesmolten boter over en rond de nestjes op de bakplaat, zodat ze in een laagje gesmolten boter staan. Bak in 20 tot 25 minuten in de oven goudbruin; draai de bakplaat af en toe, zodat de nestjes gelijkmatig bruin worden. Laat 10 minuten afkoelen, zet op een schone bakplaat en schenk de siroop erover. Laat volledig afkoelen in de siroop en serveer.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Vogelnestjes' is afkomstig uit het kookboek...

De Syrische keuken van Imad

'De Syrische keuken van Imad' is niet alleen een kookboek maar vertelt ook het verhaal van Imad Alarnab, chef-kok en eigenaar van onder andere drie succesvolle restaurants in Damascus. Verras je tafelgenoten met voorgerechtjes als mtuma

... lees verder

© Good Cook

Overige toetjes tips