De klassieke moelleux
bereiden
Ingrediënten
- 200 g pure chocolade
- 150 g boter
- 150 g suiker
- 4 eieren
- 75 g bloem
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210 °C (stand 7).
Smelt de pure chocolade met de boter au bain-marie of in de magnetron. Voeg de suiker toe en meng goed. Klop de eieren los en voeg ze toe. Meng goed. Zeef de bloem erbij en meng goed.
Verdeel het beslag over 6 individuele siliconen bakvormpjes. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter.
Zet ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het type oven).
Neem uit de oven, laat 10 minuten rusten en ontvorm de moelleux op een bord. Dien onmiddellijk op.
Tip
Lekker met een bolletje vanille-ijs, crème anglaise of slagroom.
Kookboek
Het recept 'De klassieke moelleux' is afkomstig uit het kookboek...
Moelleux
Sylvie Aït-Ali
Wie kent dit onweerstaanbare Franse dessert niet: een moelleux van chocolade waarbij het vloeibare lekkers omringd wordt door een heerlijk cakedeeg. Maar om... lees verder
© Standaard UitgeverijMoelleux tips
Reacties op dit recept
- alexandra Het beste toetje die ik ooit heb gegeten, ik wou het meteen ook eens proberen te maken; nu maak ik het op alle feestdagen, mmm heerlijk!
- Siesje Is het mogelijk om het een paar uur van te voren te maken?