Moelleux met rum en rozijnen
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 80 g rozijnen
- 3 eetlepels rum
- 1 koffielepel vanillesuiker
- 200 g witte chocolade
- 150 g boter
- 80 g suiker
- 4 eieren
- 80 g bloem
Voorbereiden
Doe de rozijnen in een kommetje met 2 eetlepels rum en de vanillesuiker. Laat 2 uur wellen. Laat uitlekken.
Bereiden
Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of in de magnetron. Voeg de suiker toe en meng goed. Klop de eieren los en roer ze onder het beslag. Zeef de bloem erbij en meng goed. Voeg de uitgelekte rozijnen toe met 1 eetlepel rum.
Verdeel het beslag over 6 individuele siliconen bakvormpjes. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter. Zet de vormpjes 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C (stand 6-7).
Zet de vormpjes ca. 12 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het type oven).
Neem uit de oven, laat 10 minuten rusten en ontvorm de moelleux op een bord. Dien onmiddellijk op.
Kookboek
Het recept 'Moelleux met rum en rozijnen' is afkomstig uit het kookboek...
Moelleux
Sylvie Aït-Ali
Wie kent dit onweerstaanbare Franse dessert niet: een moelleux van chocolade waarbij het vloeibare lekkers omringd wordt door een heerlijk cakedeeg. Maar om... lees verder
© Standaard Uitgeverij