Moelleux met saffraan
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 80 g boter
- 2 eieren
- 70 g suiker
- 6 eetlepels room
- 2 eetlepels citroensap
- 1 dopje saffraan
- 160 g bloem
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).
Smelt de boter.
Klop de eieren los met de suiker. Voeg de room, het citroensap en de saffraan toe en meng goed. Voeg de bloem toe en meng goed. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
Verdeel het beslag over 6 individuele siliconen bakvormpjes. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter.
Zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem uit de oven, laat 5 minuten rusten en ontvorm de moelleux op een bord.
Kookboek
Het recept 'Moelleux met saffraan' is afkomstig uit het kookboek...
Moelleux
Sylvie Aït-Ali
Wie kent dit onweerstaanbare Franse dessert niet: een moelleux van chocolade waarbij het vloeibare lekkers omringd wordt door een heerlijk cakedeeg. Maar om... lees verder
© Standaard Uitgeverij