Panna cotta met dadels en kardemom
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Nagerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 afgestreken theelepel agar-agar
- 1 eetlepel arrowroot
- 400 ml rijstmelk
- 10 grote dadels
- 3 kardemompeulen
- 10 g gekonfijte sinaasappel
- 1 eetlepel honing
- voor de garnering
- 2 handjes gepelde, ongezouten pistachenootjes
- 10 g gekonfijte stukjes sinaasappel (biologische winkel)
Bereiden
Meng de agar-agar en de arrowroot in een glas met een klein beetje rijstmelk om beide op te lossen. Snijd de dadels in stukken en de gekonfijte sinaasappel in kleine blokjes, splijt vervolgens de kardemompeulen. Doe ze in een pan met de rijstmelk, verwarm op laag vuur en roer af en toe.
Voeg de opgeloste agar-agar en arrowroot toe en laat onder voortdurend roeren 30 seconden koken. Haal de pan van het vuur en laat vervolgens 5 minuten afkoelen. Mix het mengsel, proef en voeg de honing toe als je het wat zoeter wilt hebben.
Spoel de vormpjes om met water en droog ze niet af (dan komt de panna cotta er makkelijker uit). Zet ze op een dienblad en vul ze met de room. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af met plasticfolie en zet ten minste 3 uur in de koelkast.
Haal een mespunt langs de randen om de panna cotta uit de vormpjes te halen en stort ze in één keer op een bord. Dien koud op, gegarneerd met pistachenootjes en in stukjes gesneden gekonfijte sinaasappel.
Extra benodigd
4 vormpjes, plasticfolie
Kookboek
Het recept 'Panna cotta met dadels en kardemom' is afkomstig uit het kookboek...
Panna cotta
Laura Zavan
Panna cotta is een van oorsprong Italiaans toetje op basis van slagroom, meestal op smaak gebracht met vanille. Panna cotta is makkelijk te maken, kan zó... lees verder
© Uitgeverij Becht