Panna cotta met dulce de leche
- 6 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Nagerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 7 g gelatineblaadjes
- 500 ml slagroom
- 250 ml melk
- 1 vanillestokje
- 6 + 6 eetlepels dulce de leche (250 g)
- 6 eetlepels vloeibare karamel
Bereiden
Week de gelatineblaadjes 10-15 minuten in koud water.
Verwarm de slagroom en de melk met het in tweeën gespleten vanillestokje en 6 eetlepels dulce de leche in een pan op laag vuur. Roer totdat het begint te koken. Haal de pan van het vuur.
Verwijder het vanillestokje, schraap met het puntje van een mes de zaadjes eruit en doe ze in de room. Los de uitgeknepen gelatine in de room op door te roeren met een garde, totdat hij helemaal is opgelost. Laat 5 minuten afkoelen en roer af en toe om te voorkomen dat er een vel op komt.
Doe onder in elk glas een lepeltje dulce de leche en een lepeltje vloeibare karamel en schenk dan de room erop. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af met plasticfolie en zet ten minste 2 uur in de koelkast zodat de room stijf wordt. Dien koud op.
Extra benodigd
Plasticfolie
Dulce de leche
Dulce de leche is de Argentijnse naam voor een soort broodbeleg (karamelpasta). Het is erg lekker en in sommige supermarkten te koop. Kun je het niet krijgen, vervang het dan door Nutella of maak zelfgemaakte dulce de leche.
Breng al roerend 500 ml verse volle melk met 250 g suiker en 1 in tweeën gespleten vanillestokje aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Laat op heel laag vuur ongeveer 2 uur koken tot een soort toffeesaus, roer af en toe. Laat afkoelen en zet koud weg. Je kunt het 1 week in de koelkast bewaren.
Opmerking
Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Kookboek
Het recept 'Panna cotta met dulce de leche' is afkomstig uit het kookboek...
Panna cotta
Laura Zavan
Panna cotta is een van oorsprong Italiaans toetje op basis van slagroom, meestal op smaak gebracht met vanille. Panna cotta is makkelijk te maken, kan zó... lees verder
© Uitgeverij Becht