Panna cotta 'Espresso Martini'
bereiden
Ingrediënten
- voor de panna cotta
- 5 g gelatinepoeder
- 400 g room 35%
- 100 g volle melk
- 60 g suiker
- 1 vanillestokje
- 120 g espresso
- voor het KahlĂșa-wodkaschuim
- 60 g wodka
- 40 g KahlĂșa
- 250 g room 12%
- 150 g eiwit
- 20 g poedersuiker
- voor de afwerking
- 6 koffiebonen
Bereiden
Doe voor de espresso panna cotta de gelatinepoeder in 25 ml koud water, roer goed door en zet 15 minuten in de koelkast. Breng de room met de melk, de suiker en het vanillemerg in een steelpan kort aan de kook. Neem van het vuur, voeg de geweekte gelatine en de espresso toe en roer goed door met een garde. Verdeel het roommengsel in de glazen en laat de panna cotta 3-4 uur opstijven in de koelkast.
Meng voor het Kahlúa-wodkaschuim alle ingrediënten in een kom, doe de vloeistof in een sifonfles met slagroompatronen en zet 2 uur onder druk in de koelkast.
Spuit het Kahlúa-wodkaschuim net voor serveren op de panna cotta en werk af met een koffieboon.
Extra benodigd
Sifonfles met slagroompatronen, cocktailglazen
Kookboek
Het recept 'Panna cotta 'Espresso Martini'' is afkomstig uit het kookboek...
Pastry crush
Jaline Vandromme
Millefeuille, baba au rhum, Saint Honoré, Paris-Brest, Forêt Noire, gebakjes die je over de hele wereld kunt eten. Het zijn de zogenaamde klassiekers van de patisserie. Jaline Vandromme laat zien hoe deze klassiekers haar geïnspireerd hebben
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Kris Vlegels