Panna cotta met gebakken nectarines
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
546 kcal
Ingrediënten
- 300 ml slagroom
- 250 ml melk
- 1 vanillestokje, gespleten
- 55 g fijne kristalsuiker
- 1½ theelepel gelatinepoeder
- 1 reepje citroenschil
- voor de gebakken nectarines
- 4 middelgrote nectarines, gehalveerd
- 75 g fijne kristalsuiker
- 125 ml dessertwijn
Voorbereiden
Meng de room, melk, het vanillestokje, de suiker, het gelatinepoeder en het reepje citroenschil in een pan. Verwarm het mengsel al roerend op laag vuur. Laat het afkoelen.
Zeef het roommengsel door een fijne zeef in een middelgrote kan; gooi het vanillestokje weg. Schenk de room in vormpjes met een inhoud van 125 ml en laat de panna cotta afgedekt in de koelkast minstens 6 uur opstijven.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Leg de nectarines met het snijvlak naar boven in een kleine ovenschaal. Bestrooi ze met de suiker en besprenkel ze met de wijn. Bak ze 15 minuten, of tot ze lichtbruin en zacht zijn. Laat afkoelen.
Stort de panna cotta en serveer de nectarines - met het bakvocht - erbij.
Opmerking
Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Kookboek
Het recept 'Panna cotta met gebakken nectarines' is afkomstig uit het kookboek...
Italiaans
diverse auteurs
De Italiaanse keuken is een van de bekendste ter wereld. Niet alleen de diverse soorten pasta's en pizza's komen ervandaan, maar wat dacht u van bruschetta... lees verder
© De LantaarnPanna cotta tips
Reacties op dit recept
- simone Dit recept is niet vegetarisch met gelatine.