Panna cotta met gebakken nectarines

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 10 waarderingen

Bevat per portie

546 kcal

Ingrediënten

  • 300 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 1 vanillestokje, gespleten
  • 55 g fijne kristalsuiker
  • 1½ theelepel gelatinepoeder
  • 1 reepje citroenschil
  • voor de gebakken nectarines
  • 4 middelgrote nectarines, gehalveerd
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 125 ml dessertwijn

Voorbereiden

Meng de room, melk, het vanillestokje, de suiker, het gelatinepoeder en het reepje citroenschil in een pan. Verwarm het mengsel al roerend op laag vuur. Laat het afkoelen.

Zeef het roommengsel door een fijne zeef in een middelgrote kan; gooi het vanillestokje weg. Schenk de room in vormpjes met een inhoud van 125 ml en laat de panna cotta afgedekt in de koelkast minstens 6 uur opstijven.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Leg de nectarines met het snijvlak naar boven in een kleine ovenschaal. Bestrooi ze met de suiker en besprenkel ze met de wijn. Bak ze 15 minuten, of tot ze lichtbruin en zacht zijn. Laat afkoelen.

Stort de panna cotta en serveer de nectarines - met het bakvocht - erbij.

Opmerking

Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.

Kookboek

Het recept 'Panna cotta met gebakken nectarines' is afkomstig uit het kookboek...

Italiaans

De Italiaanse keuken is een van de bekendste ter wereld. Niet alleen de diverse soorten pasta's en pizza's komen ervandaan, maar wat dacht u van bruschetta... lees verder

© De Lantaarn

Panna cotta tips

Reacties op dit recept

  • simone Dit recept is niet vegetarisch met gelatine.