Panna cotta met matcha, kokos en aardbeiencoulis
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,7
- Nagerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1½ blaadje gelatine
- 100 ml volle room
- ½ theelepel vanille-extract (of vanillemerg)
- 45 g suiker
- 1 theelepel matcha
- 125 ml kokosroom (coconut cream)
- voor de koude aardbeiencoulis
- 80 g aardbeien (ca. 7 aardbeien)
- 1 snufje citroen- of sinaasappelrasp
- 2 eetlepels poedersuiker
- voor de warme aardbeiencoulis
- 90 g aardbeien (ca. 8 aardbeien)
- 20 g suiker
- ½ theelepel vanille-extract
- 1 snufje limoenrasp
Bereiden
Week de gelatine 5 tot 10 minuten in wat koud water. Meng in een steelpan de room met het vanille-extract of -merg, de suiker en de matcha en klop goed. Breng aan de kook en haal de pan van het vuur zodra het mengsel kookt. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe, roer goed en voeg dan de kokosroom toe. Roer nogmaals goed en giet het mengsel in vier kommetjes of vormpjes (bijv. muffinvormpjes). Zet ze minimaal 4 uur in de koelkast.
Bereid ondertussen de aardbeiencoulis. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukken. Voor de koude aardbeiencoulis pureer je de aardbeien met het citroen- of sinaasappelrasp en de poedersuiker. Zet in de koelkast. Voor de warme aardbeiencoulis verwarm je de aardbeien, de suiker, 10 ml water, het vanille-extract en het limoenrasp onder voortdurend roeren op middelhoog vuur. Laat 6 tot 9 minuten koken en zeef de coulis.
Haal de panna cotta uit de vormpjes door ze onder te dompelen in warm water en serveer met de coulis van je keuze.
Opmerking
Gebruik voor een strikt vegetarisch versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Kookboek
Het recept 'Panna cotta met matcha, kokos en aardbeiencoulis' is afkomstig uit het kookboek...
Koken en bakken met matcha thee
Lene Knudsen
Dit kookboek geeft je gerechten een spectaculaire twist: supergezond tot zalige zoetigheden, van ontbijt tot en met dessert. Begin de dag met... lees verder
© Good Cook