Mini-pavlova's met aardbeien en passievrucht
bereiden
Ingrediënten
- 3 eiwitten van vrije-uitloopeieren
- ½ theelepel wittewijnazijn
- ½ theelepel puur vanille-extract
- 200 g kristalsuiker, plus 2 eetlepels extra
- 1½ theelepel maïzena
- 3 eetlepels frambozenjam
- 200 ml double cream of 270 ml slagroom, licht geklopt
- 600 g aardbeien
- 3 passievruchten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 120 °C / gasstand ½. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop met een elektrische handmixer op hoge snelheid het eiwit met ¼ theelepel zout, azijn en vanille, totdat zich zachte pieken vormen.
Klop de 200 g suiker en de maïzena met de hand door elkaar en schep de helft door het schuimige eiwit. Mix de massa dan superstijf, en voeg vervolgens de rest van de suiker toe. Ga door met kloppen totdat de massa glad en glimmend is.
Schep 6 grote hopen schuim op de bakplaat, met een tussenruimte van 4 cm.
Bak ca. 2 uur in de oven en controleer het gebak dan. Haal uit de oven als het droog en stevig is. Je moet de meringues voorzichtig van het bakpapier kunnen halen. Als ze nog vastplakken, zijn ze niet klaar. Laat volledig afkoelen.
Voor het garneren zet je de meringues op een grote serveerschaal, of op aparte bordjes. Leg op elk schuimpje een lepel frambozenjam en een royale dot room.
Snijd de aardbeien in vieren en wentel ze in 2 eetlepels suiker. Laat even intrekken en halveer intussen de passievruchten.
Schep de aardbeien om en verdeel ze over de pavlova's. Schep op elke pavlova wat vruchtvlees van de passievrucht.
Extra benodigd
Bakpapier, mixer
Tips
Je kunt de aardbeien tot 2 uur tevoren bereiden en ze tot gebruik in de koelkast bewaren. De meringues kun je tot 5 dagen tevoren bakken. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.
Kookboek
Het recept 'Mini-pavlova's met aardbeien en passievrucht' is afkomstig uit het kookboek...
Leon, zoete waren & hartige zaken
Claire Ptak & Henry Dimbleby
Leon is een superleuke keten van biologische fastfoodrestaurants in Engeland. Het gaat uit van het idee dat 'food should taste good and do you good'. Met dit Leon
... lees verder © Van Dishoeck