Pavlova met aardbeien
bereiden
Ingrediënten
- 4 eiwitten
- 200 g fijne griessuiker
- 500 g aardbeien
- suiker
- sap van 1 citroen
- 1 vanillestokje
- 200 ml room
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Klop de eiwitten stijf en klop geleidelijk 200 g suiker erdoor tot een stevige, blinkende meringue.
Plooi een stuk bakpapier in een ovenvaste schotel en schep er de meringue op. Duw de meringue wat naar de zijkanten en laat een holte in het midden.
Zet de schotel in de voorverwarmde oven, verlaag de temperatuur tot 120 °C en laat de meringue 1 uur bakken.
Zet de oven af en zet de ovendeur op een kier. Laat de meringue in de oven afkoelen.
Vermeng de aardbeien met wat suiker en het citroensap.
Splits het vanillestokje en verwijder de zaadjes. Klop de room stijf met de vanillezaadjes en wat suiker.
Versier de meringue vlak voor het opdienen met de aardbeien en de vanilleroom.
Extra benodigd
Bakpapier, ovenschaal (Ø 20 cm)
Kookboek
Het recept 'Pavlova met aardbeien' is afkomstig uit het kookboek...
Het gezellige taartenboek
Livia Claessen
In 'Het gezelllige taartenboek' staan meer dan 80 originele taarten, tarteletjes en koekjes, voor elke gelegenheid en voor elk seizoen: een frisse fruittaart voor een... lees verder
© Standaard Uitgeverij