Pavlova met romige yoghurt en aardbeien van Bill Granger
bereiden
Ingrediënten
- 6 eiwitten
- ¼ theelepel wijnsteenbakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 300 g fijne kristalsuiker
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels aardappelmeel
- 2 theelepels wittewijnazijn
- 250 ml slagroom
- 125 ml yoghurt
- 250 g aardbeien, van kroontjes ontdaan en eventueel gehalveerd
- 1 eetlepel poedersuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Teken een cirkel op het papier van ongeveer 20 cm doorsnee.
Klop de eiwitten, cremor tartari en vanille in een schone, droge kom tot zich pieken vormen. Voeg de suiker lepel voor lepel toe onder voortdurend kloppen tot de meringue glanzend is en dik. Roer de maïzena erdoor plus het aardappelmeel en de wijnazijn.
Leg de meringue op de bakplaat in de cirkel en zet de plaat in de oven. Zet de oven onmiddellijk op 120 °C en bak de pavlova 1 uur en 20 minuten of tot de buitenkant stevig maar niet bruin is. Zet de oven uit, laat de pavlova erin staan met de deur open tot hij helemaal is afgekoeld.
Meng de slagroom met de yoghurt. Haal de aardbeien door de poedersuiker. Schep de yoghurt over de pavlova, doe er de aardbeien op en serveer.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Pavlova met romige yoghurt en aardbeien van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...
In de keuken
Bill Granger
Dit is alweer het vierde boek van de succesvolle Australische kok Bill Granger. Het is een fris en dynamisch boek met prachtige foto's in reportagestijl, die het koken
... lees verder © Uitgeverij Terra