Gegratineerde peerwaaier met amandelen
bereiden
Bevat per portie
360 kcal
6 g eiwit
25 g vet
29 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 limoenen
- 150 g amandelspijs
- 125 ml slagroom
- 2 grote rijpe peren
- 4 eetlepels geschaafde amandelen
- 1 eetlepel suiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoenen uit. Maak in een diep bord de amandelspijs los met een vork en roer het met 2 eetlepels limoensap en de geraspte schil tot een smeuïge massa. Klop de slagroom half stijf en spatel de room luchtig door het amandelspijsmengsel.
Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd de halve peren in de lengte in dunne plakjes, maar laat ze bij de steelaanzet vast zitten. Duw de peren elk in een klein ovenvast schaaltje of op een met bakpapier beklede bakplaat tot waaiers uit en verdeel het amandelmengsel erover. Strooi de amandelen en suiker erover.
Bak de peren ca. 7-10 minuten in de oven tot het korstje goudbruin wordt. Schep de peren met een pannenkoekmes op vier borden en serveer ze direct.
Het recept 'Gegratineerde peerwaaier met amandelen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ekaterina Kondratova | Shutterstock.com
Peer toetjes tips
Reacties op dit recept
- melanie Teveel limoen, verder een overheerlijk toetje! Makkelijk te maken en iedereen lust het.