Peren met chocoladesaus en pistachenoten
bereiden
Ingrediënten
- 150 g donkere chocolade
- 200 ml room
- 6 middelgrote peren
- sap van 1 sinaasappel
- acaciahoning
- pistachenoten, fijngehakt
Bereiden
Doe de chocolade en de room in een porseleinen schaal van 2,5 liter. Stoom 15 minuten op 100 °C.
Schil de peren, leg ze in een platte porseleinen schaal. Meng het sinaasappelsap met zoveel acaciahoning tot het mengsel dik en stroperig wordt en giet het over elke peer.
Neem de chocoladesaus uit de stoomoven en roer stevig. Zet weer in het midden van de stoomoven.
Zet de pan met de peren boven de pan met de chocoladesaus en stoom nog 4 minuten op 100 °C.
Serveer de chocoladesaus, plaats er de peer op, giet er nog wat acaciahoning over en bestrooi met gehakte pistachenoten.
Extra benodigd
Stoomoven
Variatietip
De room kan eventueel vervangen worden door melk. Er kan ook honing of suiker aan de chocoladesaus toegevoegd worden om een zoeter accent aan het recept te geven.
Kookboek
Het recept 'Peren met chocoladesaus en pistachenoten' is afkomstig uit het kookboek...
Stoomkoken voor iedereen
Karin Verhelst
'Stoomkoken voor iedereen' is een handig en praktisch boek waarin een grote variëteit aan gerechten wordt gepresenteerd: recepten voor elke dag, voor feestjes... lees verder
© The House of Books