Chocoladepudding van Bill Granger
bereiden
Ingrediënten
- 200 g pure chocola van goede kwaliteit, in stukjes
- 100 g ongezouten boter, in stukjes
- 3 eieren, losgeklopt
- 115 g zeer fijne kristalsuiker
- 2 eetlepels bloem
- slagroom of crème fraîche
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de chocola en boter in een vuurvaste kom boven een steelpan met zachtkokend water, waarbij de kom het water niet mag raken en roer tot de chocola net gesmolten is.
Doe de eieren, suiker en bloem in een kom en meng goed door elkaar. Roer geleidelijk het chocolademengsel erdoor. Giet dit alles in vier vuurvaste bakjes van 250 ml en zet op een bakplaat.
Bak tot de bovenkant stevig is in ongeveer 15 minuten. Serveer met slagroom of crème fraîche.
Opmerking
'Ik vind het lekker om deze chocoladepuddinkjes met crème fraîche te serveren, omdat dit een mooi contrast van smaken oplevert.' - Bill Granger
Kookboek
Het recept 'Chocoladepudding van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...
Enjoy!
Bill Granger
Een eigentijds kookboek met heerlijke recepten en prachtige foto's voor een aantrekkelijke prijs. Als vervolg op het succes van 'Man in de keuken' nu nog meer eigen
... lees verder © Uitgeverij TerraPudding tips
Reacties op dit recept
- Rob Je kunt ipv de slagroom ook een warme caramelsaus er overheen gieten. Qua kleur doet dit niet zo veel, maar je maakt wel een aparte smaak.