Vanillepudding (flan)
bereiden
Ingrediënten
- 1 liter melk
- 1 vanillestokje, schraap de zaadjes eruit
- 6 eieren
- 500 ml suiker
Bereiden
Kook de melk met de vanillezaadjes en haal de pan van het vuur. Laat zo'n 10 minuten afkoelen. Breek de eieren en roer ze door de melk. Zeef het mengsel.
Schenk 150 ml water in een pan, voeg de suiker toe en kook ongeveer 15 minuten tot deze een goudbruine karamel wordt. Roer dan niet meer.
Schenk er 100 ml water bij om doorkoken te voorkomen. Verdeel de karamel over 8 ovenvaste schaaltjes. Laat het 5 minuten hard worden en verdeel het melkeimengsel over de schaaltjes.
Schenk kokend water in een diepe ovenschaal en zet de schaaltjes in het water. Bak de puddinkjes ongeveer 15 minuten in de oven op 170 ÂșC tot ze een vaste substantie hebben. Haal de puddinkjes uit de oven en laat ze afkoelen in de koelkast.
Kiep de puddinkjes op een bord en dien ze op.
Kookboek
Het recept 'Vanillepudding (flan)' is afkomstig uit het kookboek...
Parijs
Danyel Couet
Dit boek neemt je mee door de straten van Parijs: de markten, winkeltjes en de restau-rants. Centraal staan de acht verschillende wijken en hun keukens. Van de... lees verder
© Tirion UitgeversPudding tips
Reacties op dit recept
-
Amber
De pudding was super lekker, alleen bleef de karamel in het kommetje zitten. Weet iemand hoe dit kan?
- Elke Heb je de vorm van tevoren ingevet? Dit voorkomt dat het blijft plakken. Kan ook met bakspray, zoals van dr Oetker.
- Mariska Suiker moet langzaam karameliseren in de pan (anti aanbaklaag). Als je het te snel doet heb je een grote karamelkoek in je pan.