Chocoladepudding op grootmoeders wijze
bereiden
Ingrediënten
- 125 g pure chocolade
- 400 ml volle melk
- 350 ml slagroom
- 6 eierdooiers
- 150 g kristalsuiker
- 1 afgestreken eetlepel maïzena
- 1 theelepel vloeibare vanille
Bereiden
Rasp de chocolade. Verwarm in een steelpan de melk en de room.
Klop ondertussen de eierdooiers en de suiker tot wit schuim. Voeg de maïzena toe en vervolgens al roerend het melk-roommengsel.
Giet het mengsel in een schone steelpan. Laat het mengsel op een laag vuur en onder voortdurend roeren indikken zonder het te laten koken.
Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte chocolade en de vloeibare vanille toe. Roer goed. Verdeel de pudding over mooie koppen of kommetjes. Laat afkoelen, dek ze af en zet ze ten minste 2 uur in de koelkast.
Variatietip
Bestrooi de bovenkant van de pudding met ongezouten, gepelde pistachenoten die u even geroosterd hebt en in stukjes hebt gehakt.
Kookboek
Het recept 'Chocoladepudding op grootmoeders wijze' is afkomstig uit het kookboek...
Het grote Larousse patisserieboek
diverse auteurs
In dit boek herontdek je hoe heerlijk het is om te genieten van een verrukkelijke chocolademousse, een smakelijke Bretonse pruimentaart, een prachtige
... lees verder © Uitgeverij LannooPudding tips
Reacties op dit recept
- wil Heb nooit gehoord dat grootmoeders repen chocolade een pudding maakte maar altijd met simpele cacao. Zij (grootmoeder) dus, gebruikte ook geen maïzena maar custard om dat dat smaak afgeeft en maïzena smaakt nergens naar, en je wil er toch smaak proeven.