Meloengeleipudding

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g heel rijpe, heel zoete Cantaloupe (schoongemaakt gewicht)
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 1-6 eetlepel fijne kristalsuiker (zoveel als nodig)
  • 1 theelepel agar-agarvlokken (o.a. online)
  • meloensmaakstof (o.a. online), naar smaak

Bereiden

Pureer de cantaloupe met de wijn in een keukenmachine. Breng de meloenpuree op smaak met 1 eetlepel suiker; voeg meer suiker toe als de meloenpuree nog niet zoet genoeg is. De puree kan door het pureren gaan schuimen; laat in dat geval het schuim verdwijnen voordat je verdergaat met het recept.

Schep de helft van de meloenpuree in een pan, roer de agar-agarvlokken erdoor en laat deze 30 minuten wellen. Breng aan de kook en laat 5 minuten af en toe roerend koken, tot de agar-agarvlokken volledig zijn opgelost. Haal van het vuur, roer de resterende meloenpuree erdoor en breng indien nodig op smaak met een paar druppels meloensmaakstof. Roer goed door. Schenk de meloenpuree door een fijne zeef in kleine potjes, idealiter van plastic zodat je erin kunt knijpen om de geleipuddinkjes los te kunnen maken en op bordjes te kunnen storten. Laat opstijven in de koelkast en eet heel koud.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Meloengeleipudding' is afkomstig uit het kookboek...

Hokkaido

Reis mee met Tim Anderson naar het noordelijkst gelegen eiland van Japan: Hokkaido. 'Hokkaido' biedt niet alleen voor-, bij- en hoofdgerechten, desserts en snacks, maar geeft ook per regio of stad de lokale, culinaire hoogtepunten

... lees verder

© Good Cook

Pudding tips