Rijstpudding recepten
-
tip Klassieke rijstpudding met vanille
Vegetarisch, 50 min 7,8
-
tip Rijstpudding met appel en kaneel
Vegetarisch, 60 min 8,0
-
nieuw Rijstpudding brûlée
Vegetarisch, 60 min 8,5
-
Arabische rijstpudding met pistachenootjes
Vegetarisch, 50 min 7,5
-
Perzische rijstpudding
Vegetarisch, 60 min 8,2
-
Rijstpudding met aardbeien en rabarber en kruidkoekcrumble
Vegetarisch, 60 min 7,5
-
Rijstpudding met abrikozen
Vegetarisch, 25 min 7,4
-
Rijstpudding met bosvruchten
Vegetarisch, 60 min 7,7
-
Rijstpudding met kersen
Vegetarisch, 50 min 7,5
-
Rijstpudding met Nutella
Vegetarisch, 30 min 7,5
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Rijstpudding
Breng 500 ml melk met de schil van 1 citroen en wat zout aan de kook. Strooi al roerend 100 g rijst erin en blijf roeren tot de melk weer kookt. Laat de rijstebrij op zeer laag vuur in ca. 1 uur gaar worden en binden. Verwijder de citroenschil en vermeng de rijstebrij met 30 g boter, 2 eidooiers, 80 g suiker en 50 g gehakte amandelen. Klop 2 eiwitten zeer stijf en schep ze voorzichtig door het rijstmengsel. Beboter een puddingvorm met deksel en strooi er wat paneermeel in. Vul de vorm voor ¾ deel met het rijstmengsel. Sluit de vorm en plaats deze in een pan met zoveel kokend water dat dit tot even onder de rand komt. Kook de rijstpudding 2 uur au bain-marie. Laat de warme rijstpudding zonder deksel even opdrogen en stort deze vervolgens op een voorverwarmde schaal.
[ Bron: 'Wannée kookboek' ]
[ Beeld: sarsmis | Shutterstock.com ]