Rijstpudding met bosvruchten
- 6 personen
- 60 min
- waardering 7,7
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 120 g dessertrijst (rondkorrelige rijst)
- 100 g fijne tafelsuiker
- 125 g crème fraîche
- 1 vanillestokje
- 750 ml melk
- voor de coulis
- een doosje aardbeien
- een doosje frambozen
- het sap van ½ citroen
- suiker
Bereiden
Bereid de rijst voor: spoel de rijst onder de koude kraan en laat hem uitlekken. Doe de rijst in kokend water en laat hem 3 minuten koken. Giet af en zet weg.
Doe de suiker en crème fraîche in een pan met zware bodem. Snijd met de punt van een scherp mes het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap er de zaadjes uit en schep ze door de suiker en crème fraîche.
Giet geleidelijk de melk bij het suikermengsel en roer met een garde tot de suiker is opgelost.
Schep er de rijst door en meng goed. Zet op laag vuur en verhit onder regelmatig roeren. Laat het rijstmengsel vooral niet te hard koken. Het moet zachtjes blijven sudderen. De rijst zal in ca. 40 minuten gaar zijn. Laat de pudding afkoelen.
Maak intussen de coulis. Was de vruchtjes voorzichtig. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien doormidden (bewaar een paar hele aardbeien en/of frambozen voor het garneren). Doe de vruchtjes in een blender en voeg het citroensap toe (zorg dat er geen pitjes mee komen). Draai tot een puree. Wrijf de puree door een fijne zeef. Proef en breng op smaak met suiker.
Serveer de rijstpudding met een paar aardbeien of frambozen en giet er een beetje coulis over. Geef er de rest van de coulis apart bij.
Extra benodigd
Blender
Kookboek
Het recept 'Rijstpudding met bosvruchten' is afkomstig uit het kookboek...
Rijstpudding, romig en zoet
Sophie Monti
Makkelijk te maken en makkelijk aan te passen. Rijstpudding kan je op talloze manieren klaarmaken, zodat je iedereen ermee kunt verrassen... lees verder
© Good Cook