Semifreddo met bitterkoekjes
- 6 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Nagerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 50 g fijne tafelsuiker
- 2 eiwitten
- 250 ml slagroom
- 30 ml Amaretto
- 30 g pecannoten
- 6 bitterkoekjes of amaretti
Bereiden
Verhit in een pan 2 eetlepels water. Voeg 25 g fijne tafelsuiker toe en laat op laag vuur ongeveer 10 minuten inkoken.
Klop de eiwitten met een elektrische handmixer tot zachte pieken. Giet er al kloppend de hete suikersiroop bij en blijf kloppen tot het schuim koud is.
Klop de slagroom. Doe de ijskoude slagroom in een ijskoude kom die je 15 minuten in het vriesvak hebt gezet. Klop de slagroom tot zachte pieken. Voeg al kloppend 25 g fijne tafelsuiker en de Amaretto toe en klop tot stijve pieken.
Spatel de stijfgeklopte eiwitten losjes door de geklopte slagroom. Verdeel het mengsel over 6 glaasjes en zet de glaasjes daarna 4 uur in het vriesvak.
Doe de pecannoten in een stevige diepvrieszak en verkruimel ze met behulp van een deegroller.
Neem de semifreddo's ongeveer 12 minuten voor het serveren uit de diepvries. Strooi er de verkruimelde pecannoten over. Garneer met een bitterkoekje.
Extra benodigd
Mixer
Kookboek
Het recept 'Semifreddo met bitterkoekjes' is afkomstig uit het kookboek...
Amuse glaasjes
Catherine Nicolas
Glaasjes met allerlei heerlijks zijn helemaal in. Kies uit de makkelijke en originele recepten uit dit boek en verwen je gasten met fantastische hapjes zoals pompoensoep... lees verder
© Good Cook