Semifreddo met kersen
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 175 ml kersensiroop uit een pot amarena-kersen of zelfgemaakt
- 400 ml slagroom
- 100 g witte en roze meringue
- 200 ml yoghurt
- 2 eiwitten
- amarena-kersen
Bereiden
Schenk siroop en slagroom in een kom. Klop er lobbige room van. Roer meringue en yoghurt losjes door de room. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Spatel de eiwitten voorzichtig door het roommengsel.
Pak een stuk bakpapier, hou het onder de kraan en wring het uit. Bekleed de cakevorm met het bakpapier en verdeel de semifreddo gelijkmatig over het blik. Laat de semifreddo minstens 3 uur opstijven in de vriezer.
Heeft de semifreddo een nachtje in de vriezer gezeten, zet hem dan 20 minuten voordat je hem wil serveren in de koelkast. Serveer de semifreddo met een sliert kersensiroop en een paar amarena-kersen.
Extra benodigd
Bakpapier, cakeblik met inhoud 1,75 liter of groter
Opmerking
'De Valpolicella staat niet alleen bol van wijnranken en olijfbomen, het wemelt er ook van de kersenbomen. Om die enorme hoeveelheden kersen te verkopen zijn er drie overdekte kersenmarkten in de Valpolicella waar een paar maanden per jaar alleen in kersen wordt gehandeld. In het begin van de lente veranderen de heuvels van gedaante. De amandelbomen beginnen, op de hielen gevolgd door de kersenbloesem. Drie weken lang kun je genieten van plukjes fris wit tegen een groene achtergrond. De bloesemperiode begint in de dalen en eindigt hoger op de heuvels. Als je in deze periode een wandeling maakt langs de kersengaarden of een ritje maakt over heuvelweggetjes ben je vol van de lente. ' - Antoinette Coops
Kookboek
Het recept 'Semifreddo met kersen' is afkomstig uit het kookboek...
Mangiamo!
Antoinette Coops
In 'Mangiamo!' deelt Antoinette de lekkerste streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto en laat ze je uitgebreid proeven van la dolce vita. Geniet van bijzondere gnocchi van de almboerderij, verrassend gevulde pasta, stoofpotjes van verbazingwekkende
... lees verder © Nieuw Amsterdam. Beeld: Marleen van Es