Peren trifle
1 persoon
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 plakje roombotercake, in kleine blokjes
- 2-3 eetlepels cream sherry
- ½ rijpe peer (Conference of Doyenne du Comice), in kleine blokjes
- 2 bolletjes gember, fijngehakt en 1 eetlepel gembersiroop
- 100 ml vanillevla
- 50 ml slagroom
- ½ eetlepel poedersuiker
Bereiden
Leg de blokjes cake in een wijde coupe. Sprenkel de sherry erover en verdeel de blokjes peer erover. Verdeel de helft van de gember over de peer. Roer de gembersiroop door de vanillevla. Schep de vla over de peer.
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Strijk de room over de vla uit en strooi de rest van de gember erover. De trifle wordt nog lekkerder als u de coupe een uurtje in de koelkast zet.
Het recept 'Peren trifle' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Letterberry | Shutterstock.com
Trifle tips
Reacties op dit recept
- g Eigenlijk hoef je een trifle niet met allerlei slagroom ed op te fleuren, wat fruit, wat cake, wat vanille, een beetje rozebottel, en dat laag om laag, in mooi glas, met maar een klein beetje slagroom en je hebt een heerlijke trifle.